Lagi penemuan mayat lelaki kini terapung di pelabuhan Kota Kinabalu
19:05 May 29, 2019  |  By SabahKini2
Lagi penemuan mayat lelaki kini terapung di pelabuhan Kota Kinabalu

Orang ramai yang menyedari kehilangan ahli keluarga diminta menghubungi pihak polis untuk tindakan pengecaman dan sebarang tindakan selanjutnya

KOTA KINABALU: Mayat lelaki lengkap berpakaian ditemukan di kawasan laut berhampiran pelabuhan Kota Kinabalu

Komander Pasukan Polis Marin Wilayah 4 Sabah Asisten Komisioner Mohammad Pajeri Ali berkata, mayat terbabit ditemukan kira-kira jam 3 petang sebelum dimaklumkan kepada Bilik Pengawal Marin Kota Kinabalu.

“Bertindak dengan maklumat, sepasukan anggota yang menjalankan Op Gelora 53/3019 bersama Botronda PGR 6 menjalankan pemeriksaan di lokasi kejadian iaitu 0.3 meter dari pesisir pantai,” katanya.

Menurutnya, mayat mangsa kemudiannya berjaya dibawa ke Pangkalan Marin pada jam 4.30 petang sebelum dihantar ke Hospital Queen Elizabeth (HQE) untuk tindakan selanjutnya.

Beliau berkata, identiti mangsa belum dikenalpasti dan siasatan lanjut sedang dijalankan.

“Orang ramai yang menyedari kehilangan ahli keluarga diminta menghubungi pihak polis untuk tindakan pengecaman dan sebarang tindakan selanjutnya,” katanya

 Baru-baru ini digemparkan dengan kes isu pembunuhan pemandu grab oleh warga asing begitu juga kes rompakan oleh Geng Bei Bei. Sabah nampak tidak selamat kini sejak Kerajaan Warisan memerintah. 

8 Comments