(VIDEO) Mohd. Shafie sah masih sokong Tun M
05:02 Feb 28, 2020  |  By SabahKini2
(VIDEO) Mohd. Shafie sah masih sokong Tun M

Parti Warisan akan tetap menyokong Mahathir yang kini dipertanggungjawabkan untuk memegang jawatan Perdana Menteri Interim.“Yes, of course". katanya

KUALA LUMPUR – Presiden Parti Warisan Sabah (Warisan), Datuk Seri Mohd. Shafie Apdal berkata parti pimpinannhya masih menyatakan sokongannya kepada Tun Dr Mahathir Mohamad.

Menurut beliau, Parti Warisan akan tetap menyokong Mahathir yang kini dipertanggungjawabkan untuk memegang jawatan Perdana Menteri Interim.

Yes, of course (sokongan kepada Mahathir),” katanya ringkas kepada media selepas ditemui mengunjungi kediaman Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), Tan Sri Muhyiddin Yassin di Bukit Damansara malam ini.

Beliau dilihat memasuki kediaman Muhyiddin jam 10.30 malam dan tidak sampai lima minit kemudian, Ahli Parlimen Semporna itu beredar.

Awal hari ini, Bersatu berkata, parti itu kini beri sokongan penuh kepada pencalonan Muhyiddin sebagai Perdana Menteri kelapan.

Perkara itu disahkan Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi (MPT) Bersatu, Datuk Seri Mohd. Redzuan Mohd Yusof yang memaklumkan perkara itu selepas pertemuan pimpinan parti itu di kediaman Muhyiddin hari ini.

Katanya, sokongan itu selepas Muhyiddin bertemu Mahathir di Putrajaya tengah hari tadi. -MalaysiaGazette

3 Comments